Anmeldelse af Når Drømmen er Bristet

Jeg siger det med det samme: Mine forventninger var høje, da jeg satte mig til rette med denne bog. Weitemeyers første bog Forelsket i en drøm – når kærlighed bliver til en besættelse, er for mig en must read bog for alle, der har været i usunde kærlighedsforhold, og for faggrupper, der arbejder inden for dette område.

Weitemeyer skuffer ikke med denne nye bog. Hun viser endnu engang sin store viden, erfaring og kærlige forståelse for kompleksiteten, som findes i kærlighedsforhold, hvor skadelig adfærd og mønstre er til stede.

Hun redegør for de smertefulde nuancer, som er til stede, og inviterer læseren til nysgerrigt og uden fordømmelse til at se på sig selv og egne mønstre i den usunde relation.

En smertefuld rejse
Dette er en smertefuld rejse, der rummer en stor skam og skyld, men Weitemeyer formår at beskrive de skadelige dynamikker uden at gøre læseren forkert eller skyldig.

Bogen giver læseren en enestående mulighed for at udvikle sig og komme styrket ud af forholdet og den smerte og sorg, som forholdet har bragt. En stor menneskelig udviklingsmulighed understreges og tydeliggøres. Dette er en bog, der giver håb.

Gennem et lettilgængeligt sprog og enkel opbygning føres læseren igennem den komplekse sorgproces, som ofte ses efter denne type af forhold. Med konkrete øvelser og opgaver hjælpes læseren til at se sin egen frygt i øjnene og tage ansvar for ubevidste mønstre og videre liv. Bogen kan også hjælpe dig, som er i tvivl, om du har været eller er i en usund relation, da den indeholder afklarende tests, beskrivelser og eksempler.

Både til kvinder og mænd
Bogen er overkommelig, hvilket er en stor styrke, da man ofte ikke har det store overskud efter et så nedbrydende forhold.

Bogen henvender sig til både mænd og kvinder, hvilket har manglet.

Denne bog er alt, hvad jeg kunne ønske mig, og jeg vil med stor glæde anbefale den. Den vil uden tvivl hjælpe mange mennesker og jeg har allerede anbefalet den til mine klienter.

Boganmelderen Signe M. Hegestand er psykolog og forfatter til bogen ‘Psykisk vold – sådan kommer du videre. Hun har deltaget i flere tv-dokumentarer om psykisk partnervold og har bidraget med emnet psykisk vold i TEDx-talk.

Du kan købe bogen her >>

Similar Posts