Anmeldelser

Anmeldelser af Forelsket i en drøm – når kærlighed bliver til besættelse

“Din fantastiske bog, Forelsket i en drøm, har hjulpet mig så meget at jeg føler at jeg er et rigtig godt sted nu. Hold da op hvor stor en lettelse det er at forstå og se hvordan det hele hænger sammen.”

Maria, oktober 2023

“Forelsket i en drøm er en eminent velskrevet bog om et udfordrende problem: Hvorfor bliver nogle kvinder i parforhold, som er meget destruktive og skadelige for deres psykiske og fysiske helbred? Med baggrund i relevante teorier og en rigdom af kliniske erfaringer guider Vitha Weitemeyer læseren til en dyb forståelse af de indre kræfter, som indfanger og fastlåser disse kvinder. Hun åbner også døren til vejene ud af fangenskabet. Gennem øget selvindsigt og kontakt med egne behov kan der etableres et nyt grundlag for et liv uden frygt for partneren. Professionelle og forholdsafhængige kvinder kan i lige stor grad få udbytte af denne dybtgående og lærerige bog.”

Ask Elklit
Professor i klinisk psykologi
Syddansk Universitet

Kære Vitha Jeg vil bare takke dig for din bog – Forelsket i en drøm. Jeg har læst den over sommeren og vil nærmest ønske jeg kunne memorere den. Jeg lånte den på biblioteket, men jeg vil købe den, så jeg kan vende tilbage. Tak for den kærlige måde, du skriver på. Den direkte, omsorgsfulde henvendelse. Og for at give problemet mange og nuancerede ord. Den hjælper mig retrospektivt, men også aktuelt i forhold til venskaber og job. Mønstrene er jo overalt.

Kærlig hilsen Anne Sofie

“Din virkelig fyldestgørende bog hjælper mig usigeligt i min proces til en dybere forståelse af de dynamikker, jeg selv er/har været en del af. Det er meget lindrende læsning i forhold til en tilbagekomst til sig selv.

Sarah

“Den sætter gang i mange ting hos mig. Det er super velskrevet og godt disponeret ift. beskrivelser, cases og henvisninger. Det holder mig til ilden og gør at jeg ikke løber træt i den, som jeg ellers ofte gør i fag- og selvhjælpsbøger.”

Rikke

Jeg blev grebet af bogens intensitet og fik som psykolog genopfrisket tidligere tilegnet psykologisk viden på en nuanceret og utrolig inspirerende måde. […] Et vigtigt nyt dansk bidrag indenfor psykologisk litteratur”

Jette Christensen
Psykolog

“Vitha Weitemeyers Forelsket i en drøm er en både vellykket og lærerig bog, som jeg har nydt at læse. Bogen er skrevet i et sprog, som gør den lettilgængelig og samtidig er den utrolig rig på fyldige eksempler, citater og referencer […]”

Majken Sanchez
Lifecoach

“Jeg kan på det varmeste anbefale bogen til alle, som er i et parforhold eller på vej ind/ud af et, da den er både letlæselig og letforståelig”

Isabella Sandberg
Psykoterapeut og lærer

“Der er kloge betragtninger og gribende cases, som jeg – ligesom med titlen – tror, at navnlig mange kvinder kan forholde sig til.”

Paul Lyngbye
Cand. mag i psykologi og kommunikation

“Bogen tager fat i et vigtigt emne, forholdsafhængighed, og formidler på lettilgængelig og informativ vis mange af de komplekse mekanismer, der kan være i spil i et parforhold. […] jeg har allerede flere gange benyttet min nye viden direkte i mit terapeutiske arbejde”

Majken Skjølstrup
Psykolog

Forelsket i en drøm beskriver, hvordan uhensigtsmæssige og tvangsmæssige adfærdsmønstre er skyld i, at mange kvinder ender i kaotiske kærlighedsforhold den ene gang efter den anden. […] Jeg er sikker på, at Forelsket i en drøm er en bog, jeg vil vende tilbage til igen og igen for at genopfriske processerne og strategierne, som kan bryde den onde cirkel”

Anne Jeggesen
Psykolog

“Tak fordi du har skrevet denne bog Vitha Weitemeyer! Den gav mig helt sikkert noget at tænke over og gjorde mig lidt klogere på, hvorfor det er, jeg handler som jeg gør. Jeg har ikke selv levet i et voldeligt eller på andre måder dårligt parforhold.
Men det har været virkelig berigende for mig at læse din bog og givet mig en god indsigt i, hvorfor jeg så manisk havde brug for min eks-kærestes opmærksomhed. Så tak for at dele din erfaringer og din viden i bogen!”

Mette

“Denne bog er skrevet i et let sprog og kan læses af en bred læserskare. Det er en konkret bog, der bygger bro mellem teoretisk viden og psykoterapeutisk praksis. […] Jeg kan helt klart bruge bogen i mit eget terapeutiske arbejde. Det er en bog, jeg med glæde vil anbefale til både mine kollegaer og mine klienter. Så tak for den”

Lene Qvortrup
Familieterapeut og lektor i sociale fag

“En virkelig seriøs og troværdig bog med mange gode cases og pointer. Jeg er sikker på, at bogen vil være en stor hjælp til de mange kvinder,
som kæmper alt for hårdt for at realisere drømmen om den store kærlighed. Stort til lykke med bogen!”

Anne-Mette Michaelsen
Direktør for Powerkvinderne

“Taknemmelig? Ord kan ikke beskrive hvor taknemmelig jeg er for at jeg lige præcis i dag – og jeg aner ikke hvorfor – gik ind i en boghandel, så mig lidt omkring og gik direkte hen til den hylde hvor din bog stod.”

Kamilla

“Vitha Weitemeyer har skrevet en enestående god efterfølger af verdenssuccessen Kvinder der elsker for meget. Denne bog er, som Kvinde kend din krop, en bog, der bør stå på alle kvinders boghylder og stor, stor respekt for, at forfatteren har valgt at tage udgangspunkt i sin egen historie. “

Hanne Pedersen, Autoriseret psykolog, sexolog og samlivsterapeut