Bagsidetekst

Derfor gik du ikke bare

Din partner nedgjorde dig. Du følte dig utryg. Men nogle gange følte du dig også elsket.

Når du taler med andre om dit usunde parforhold, bliver du måske mødt med spørgsmålet: ”Jamen, hvorfor gik du så ikke bare?”

Det får dig til at slå dig selv i hovedet ved tanken om, at du har fundet dig i så meget.

Mennesker, der ikke selv har været udsat for psykisk vold, det vil sige en alvorlig grad af nedgøring, manipulation og frygt, har ingen anelse om, hvorfor det kan være så svært at vriste sig fri.

Du tænker måske, at du burde være glad, fordi du har truffet en beslutning om, hvad der er bedst for dig. Men du er ikke glad. Du er ked af det. Du føler dig tom, og du savner det gode ved forholdet.

Din drøm er bristet.

Du er i tvivl om, hvem du er uden din partner. Hvad dine livsværdier er. Du har mistet kontakten til din kreativitet, dine særlige evner og din personlighed. Du har glemt, hvad der gør dig glad og synes ikke længere, at du duer til noget.

Denne bog giver dig indsigt i, hvad det er, der har holdt dig fast i det skadelige mønster, og du får hjælp til at finde tilbage til dig selv og glæden ved livet.

Om forfatteren:

Vitha Weitemeyer (f. 1955) er privatpraktiserende, autoriseret psykolog og har arbejdet professionelt med afhængighed i kærlighedsforhold siden 2003. Hun er optaget af at belyse dynamikkerne i tvangsmæssige parforhold. Hun har gennemført flere hundrede terapiforløb med kvinder og mænd, der igen og igen oplever, at passionerede forhold udvikler sig til rene mareridt af gensidigt nedbrydende adfærd.

I denne bog fokuserer Vitha Weitemeyer på et tema, som ligger hende særligt på sinde: At anerkende sorgen efter afslutningen af et nedbrydende forhold. Bogen guider dig igennem tabets mange modstridende følelser og viser, hvordan du kan komme til at stå på egne ben og genfinde din styrke.

Fra bogens indledning:

Dit parforhold er forbi. Du led, og du var ulykkelig, mens du var i det, men du forsøgte alligevel at holde fast i håbet om, at det ville blive bedre. Nu er du lettet over, at kampene, dramaerne, skænderierne, skuffelserne og ydmygelserne er overstået. Men du er også ked af det. Du føler et kæmpe savn, måske tvivl og i hvert fald stor ambivalens og splittelse. På den ene side er det godt og rigtigt, at forholdet er forbi. På den anden side er det smertefuldt, trist og tomt uden den anden. Følelserne siger ét, fornuften noget andet. Forskellige følelser trækker dig i alle mulige retninger. Lettelse, skyld, skam, vrede og selvbebrejdelser kæmper om pladsen.
Når forholdet var kompliceret, bliver sorgen som regel også kompliceret.