Om mig

Min indstilling til psykoterapi

Enkelhed, indføling, etik og det at stole på processen er nøgleord for mit arbejde.

Jeg er inspireret af Carl Rogers begreb om “ubetinget positiv anerkendelse” i mødet mellem terapeut og klient, og samtidig arbejder jeg med at udfordre min klient til at blive klar over, hvordan han/hun kan blive mere tro over for sig selv.

Menneskesyn

Mit menneskesyn er psykodynamisk, humanistisk, eksistentielt og holistisk.

Det betyder:

  • at jeg betragter alle menneskets tanker, følelser og handlinger som i princippet meningsfulde og forståelige
  • sætter mennesket i centrum
  • tror på, at et menneske med udgangspunkt i en accept af sin fortid og sin nutid kan skabe sin egen tilværelse gennem sine valg
  • går ud fra, at alt, også tanker, følelser, krop og omgivelser, er indbyrdes forbundet.

 

Baggrund

Født i 1955.

Cand.psych og autoriseret af socialministeriet. Certificeret i familieopstilling og systemisk opstilling. Jeg har haft privat praksis siden 2007.

Forfatter til bøgerne Forelsket i en drøm (Frydenlund 2015) og Når drømmen er bristet (Powerpress 2022) om svære parforhold og den udviklingsmulighed, de er.

Tidligere har jeg arbejdet med undervisning, traumatiserede flygtninge, socialpsykiatri, forskning vedr. anbragte unge, koordinering af selvhjælpsgrupper, alkoholbehandling og rygeafvænning.

Som ung har jeg studeret fysik, astronomi og filosofi og taget en et-årig grunduddannelse i gestaltterapi.

Personlig udvikling og eksistentielle spørgsmål har interesseret mig, siden jeg var ganske ung, hvor jeg også lærte at meditere.

Siden 1988, hvor jeg besøgte Findhorn samfundet i Skotland, har jeg været optaget af grupper og gruppeprocesser.

Metoder

Gennem træning i mindfulness, gestaltterapi, systemisk terapi, kunstterapi, transaktionsanalyse, Gensidig Terapi, ikke-voldelig kommunikation, Bodynamic terapi, SE-metoden, Imagoterapi, Byron Katie´s “The work” og ikke mindst familieopstillinger har jeg sammensat mine egne redskaber til psykoterapeutisk arbejde.

Jeg har et særligt fokus på ‘Kvinder der elsker for meget’/kærlighedsafhængighed/medafhængighed. Begge mine fagbøger Forelsket i en drømnår kærlighed bliver til besættelse og Når drømmen er bristet – sorg og styrke efter et svært parforhold, handler om netop dette emne.

Der er et interview om selvhjælpsgrupper for disse kvinder i bogen ”Når kærligheden kammer over” og essay om emnet i PsykologNyt. Læs artiklen her.

Privat

Jeg bor sammen med min mand Klaus og vores langhårede kat Viktor. I fritiden dyrker jeg vandring i naturen, cirkeldans og kreativ skrivning. Sammen med Klaus udbyder jeg vandrekurser med fordybelse i naturen. Vores hjemmeside om vandreferier: www.take-timeout.dk

Medlem af

Dansk Psykologforening, Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer, Dansk Carl Rogers Forum, Dansk Forfatterforening. Samarbejder med Powerkvinderne.

Interview i TV 2 News

TV 2 News den 29.01.18 om kærlighedssvindlere.

Interview i DR2 Dagen

Se tv-klippet herunder fra DR2 Dagen fra den 31.03.14, hvor jeg bliver interviewet af Lene Johansen og Jacob Illeborg om “Drømmen om en ægte prins.”

Julestress

En lille film, som elever på Gladsaxe gymnasium har lavet. Indeholder et interview med mig om emnet julestress.