Blade

Om Vitha

Min indstilling til psykoterapi

Enkelhed, indføling, etik og det at stole på processen er nøgleord for mit arbejde.

Jeg er inspireret af Carl Rogers begreb om “ubetinget positiv anerkendelse” i mødet mellem terapeut og klient, og samtidig arbejder jeg med at udfordre min klient til at blive klar over, hvordan han/hun kan blive mere tro over for sig selv.

Menneskesyn

Mit menneskesyn er psykodynamisk, humanistisk, eksistentielt og holistisk.

Det betyder:

  • at jeg betragter alle menneskets tanker, følelser og handlinger som i princippet meningsfulde og forståelige
  • sætter mennesket i centrum
  • tror på, at et menneske med udgangspunkt i en accept af sin fortid og sin nutid kan skabe sin egen tilværelse gennem sine valg
  • går ud fra, at alt, også tanker, følelser, krop og omgivelser, er indbyrdes forbundet.

Baggrund

Født i 1955.

Autoriseret psykolog og certificeret familieopstiller. Jeg har haft privat praksis siden 2007.

Forfatter til bogen ‘Forelsket i en drøm‘, som udkom i 2015.

Tidligere har jeg arbejdet med undervisning, traumatiserede flygtninge, socialpsykiatri, forskning vedr. anbragte unge, koordinering af selvhjælpsgrupper, alkoholbehandling og rygeafvænning.

Som ung har jeg studeret fysik, astronomi og filosofi, og jeg har taget en et-årig grunduddannelse i gestaltterapi hos Ole Ry Nielsen.

Personlig udvikling og eksistentielle spørgsmål har interesseret mig, siden jeg var ganske ung, hvor jeg også lærte at meditere.

Siden 1988, hvor jeg besøgte Findhorn samfundet i Skotland, har jeg været optaget af grupper og gruppeprocesser.

Metoder

Gennem træning i mindfulness, gestaltterapi, systemisk terapi, kunstterapi, transaktionsanalyse, Gensidig Terapi, ikke-voldelig kommunikation, Bodynamic terapi, SE-metoden, Imagoterapi, Byron Katie´s “The work” og ikke mindst familieopstillinger har jeg sammensat mine egne redskaber til psykoterapeutisk arbejde.

Jeg har et særligt fokus på ‘Kvinder der elsker for meget’/kærlighedsafhængighed/medafhængighed. Min bog ‘Forelsket i en drøm‘ handler om netop dette emne. Se bogens hjemmeside. Der er et interview om selvhjælpsgrupper for disse kvinder i bogen ”Når kærligheden kammer over” og essay om emnet i PsykologNyt. Læs artiklen her.

Privat

Jeg bor sammen med min kæreste Klaus, og i fritiden dyrker jeg vandring i naturen, cirkeldans og kreativ skrivning. Sammen med Klaus udbyder jeg vandrekurser med fordybelse i Andalusien. Vores hjemmeside om vandreferier: like2hike.dk

Medlem af

Dansk Psykologforening, Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer, Dansk Carl Rogers Forum, Dansk Selskab for Misbrugspsykologi, Center for NaturterapiNet-Op (netværk for danske familieopstillere og systemiske opstillere) og Dansk Forfatterforening. Samarbejder med Powerkvinderne.

Interview fra DR2 Dagen

Se tv-klippet herunder fra DR2 Dagen fra d. 31/3 hvor jeg bliver interviewet om “Drømmen om en ægte prins.”

Ved at trykke på nedenstående link kan du se en lille film, som elever på Gladsaxe gymnasium har lavet. Den 10 minutter lange dokumentarfilm indeholder blandt andet et interview med mig om emnet julestress.

https://www.youtube.com/watch?v=GoDuS97rU_U

Psykolog Vitha Weitemeyer

Din psykolog i Søborg
Buddingevej 306
2860 Søborg
60 77 38 14

Cookiedeklarationen

Nyhedsbrev